• Etja Naturalny olej z nasion truskawki

Symbol: ETJA16
Brak towaru
23.00
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 24h-48h
Cena przesyłki 12.9
Paczkomaty InPost 12.9
Poczta Polska - Kurier 48 13.9
Kurier DPD 16
Dostępność 0 szt.
Waga 0.15 kg
Zostaw telefon

Tłoczony na zimno, nierafinowany, kosmetyczny olej z pestek truskawek. Bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe (ok. 80%) łącznie z omega-3-6-9 oraz witaminy E i F. Uzupełnia braki niezbędnych kwasów tłuszczowych zapobiegając utratę wody z naskórka. Zapewnia długotrwałe nawilżenie i ujędrnienie, przyspiesza gojenie się niedoskonałości, działa ściągająco oraz szybko się wchłania. Przeznaczony dla skóry suchej, wrażliwej, uszkodzonejoraz dojrzałej.

Truskawka - Roślina z garunku poziomki pochodząca z rodziny różowaty należąca do rzędu różowców.  Uprawiana na całym świecie. Do rodziny należy 90 gatunków i ponad 2000 tysiące odmian. Wstępuję w postaci rośliny zielnej z drobną łodygą lub krzewu. Posiada wiele nazw zwyczajowych jak poziomka wieloowocowa, poziomka ananasowa, jednak najczęściej nazywana jest truskawką.  Łodyga o krótkim przyroście tworzy rozłogi zwane  wąsami. Po zapylaniu kwiat tworzy się dno kwiatowe tworząc jadalny owoc. Zazwyczaj owoce są koloru czerwonego, w których znajdują się drobne pestki z których wytwarza się olej nośnikowy.

 

Sposób użycia:

- bezpośrednio na oczyszczoną skórę twarzy
- jako dodatek do kremów i balsamów
- do kąpieli o działaniu nawilżającym

 

Skład INCI:

Fragaria Ananassa (Strawberry) Seed Oil.

Szczegóły

Kraj producenta: Polska

Pojemność: 50 ml

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Sklep zamknięty

Witamy w naszym sklepie!

Obecnie ustawiamy wirtualne regały i rozkładamy towar. To potrwa jeszcze chwilę, prosimy o cierpliwość.

Zespół jestemBIO.

Kosmetyki naturalne, ekologiczne, przyjazne dla skóry. Produkty znanych i sprawdzonych producentów.