• ESENT Skwalan z Trzciny Cukrowej 100ml

Skwalan z trzciny cukrowej pozyskiwany w procesach biotechnologicznych z trzciny cukrowej, jest aktualnie (2109 r) najczystszą forma skwalanu, ma wysokie powinowactwo chemiczne do skwalenu obecnego w ludzkim sebum..

48.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu do 3 dni roboczych
Cena przesyłki 13.9
Paczkomaty InPost 13.9
Kurier 16
Dostępność 27 szt.
Waga 0.15 kg

Masz pytania? Napisz: kontakt@jestem.bio

Zostaw telefon

Skwalan z trzciny cukrowej pozyskiwany w procesach biotechnologicznych z trzciny cukrowej, jest aktualnie (2109 r) najczystszą forma skwalanu, ma wysokie powinowactwo chemiczne do skwalenu obecnego w ludzkim sebum.

Ma postać oleistej, bezzapachowej cieczy i przypomina w dotyku ultralekki i doskonale wchłaniający się olej (spotyka się określenie suchy olej).
Skwalan doskonale przenika przez naskórek do głębszych warstw skóry, nawilża i stymuluje komórki do samoregeneracji. Skóra po kuracji kosmetykami zawierającymi skwalan ujędrnia się i wygładza, zmarszczki spłycają się, nabiera "blasku".
Stosować go można w formułach dla każdego rodzaju cery ( również tej delikatnej). Rozpuszcza się i jest rozpuszczalnikiem dla wszystkich olejów roślinnych i innych substancji rozpuszczalnych w tłuszczach, a dzięki swej zdolności penetrowania głębszych warstw skóry, jest znakomitym "transporterem" składników aktywnych.

W formułach kosmetycznych skwalan może spełniać role tak substancji aktywnej jak i pomocniczej (wspomniane właściwości "transportowe"). Nie sposób w krótkim opisie zaprezentować wszelkich możliwych zastosowań surowca. Sprawdzi się znakomicie we wszystkich rodzajach mieszanin olejowych (serum), można go łączyć z witaminami rozpuszczalnymi w tłuszczach ( octan witaminy E, tetroizopalmitynian witaminy C itp ). Do kremów i balsamów dodajemy go w fazie tłuszczowej.
Zalecane stężenie w formulacjach to 1 do 100%.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie