• ESENT Olej Cacay nierafinowany tłoczony na zimno 30ml

Olej Cacay jest olejem bardzo wydajnym, na jego bazie tworzone są formuły kosmetyczne typ balsam, krem , serum o działaniu "anti-age"..

37.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu do 3 dni roboczych
Cena przesyłki 13.9
Paczkomaty InPost 13.9
Kurier 16
Dostępność 29 szt.
Waga 0.15 kg

Masz pytania? Napisz: kontakt@jestem.bio

Zostaw telefon

Olej Cacay  tłoczony na zimno. nierafinowany, pozyskiwany z dziko rosnących w dorzeczu Orinoko i Amazonki drzew Caryodendron Orinocense. Olej niedawno odkryty przez przemysł kosmetyczny, za to używany przez Indian Południowo-Amerykańskich od...zawsze. W chwili obecnej robi oszałamiającą karierę w USA, jest składnikiem tylko ekskluzywnych , a co za tym idzie bardzo drogich kosmetyków „anti-age".

Działanie.

Olej o złocistym kolorze i delikatnym zapachu, ma silne działanie przeciwzmarszczkowe i regeneracyjne, poprawia koloryt skóry. Indianie Amazońscy stosują go przy leczeniu ran i blizn, Swoje właściwości zawdzięcza niesamowitemu składowi, porównując go z „klasykiem" jakim jest bez wątpienia Olej Arganowy, ma o 50% więcej naturalnej Witaminy E, dwa razy więcej kwasu linolowego. Ponadto w składzie oleju odnajdziemy naturalny retinol, przeciwutleniacze i wielonienasycone kwasy tłuszczowe.

Stosowanie.

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-90%. Olej Cacay jest olejem bardzo wydajnym, na jego bazie tworzone są formuły kosmetyczne typ balsam, krem , serum  o działaniu "anti-age". Szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu.

 

Przechowywanie.

Olej przechowujemy w zacienionym miejscu, optymalna temperatura przechowywania to 10-20oC.

Kraj pochodzenia : Kolumbia/W.Brytania

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie